1e Wedstrijd U18-meiden tegen Hanze Stars!

BAS-U18 meiden – Hanze Stars U-18

 

Op Zaterdag 19 september om 18.30uur was het eindelijk zover. De 1e wedstrijd van de meiden U-18 met een nieuwe samenstelling. 7 zenuwachtige, gemotiveerde meiden konden niet wachten om te beginnen.

Maaike Klamer, Sabine van Toor, Myrthe Schmidt, Maaike Groot Koerkamp, Mathilde de Smit, Marieke Rijpert en Yeal van Dijk waren er helemaal klaar voor, maar wisten niet wat hun te wachten stond en hoe het allemaal zou gaan.

In het 1e kwart opende Yael de score en de 1e 2 punten stonden op het bord. De rollen waren nog niet helemaal duidelijk en ze stonden voor het eerst te verdedigen in een zone!

Er werd veel geschoten maar nog niet zoveel gescoord en na de 1e helft stond het 4-23, het verschil was vnl gemaakt in het 1e kwart. In het 2e kwart stond de verdediging al wat beter en kon de tegenstander maar 3x scoren.

Het 3e kwart werd er door ons ook meer gescoord door Maaike Klamer, Maaike Groot Koerkamp en Mathilde de Smit. We kwamen langzaam in de wedstrijd, de rollen waren duidelijker en individueel kropen we meer en meer uit onze schulp.

In het 4e kwart speelden we zelfs gelijk en de tussenstanden per kwart lieten zien dat we steeds beter gingen spelen:

1e kwart: 2-17

2e kwart: 2-6

3e kwart: 8-10

4e kwart: 7-7

============

einde: 19-40

 

Scores:

Mathilde de Smit: 9 punten

Maaike Groot Koerkamp: 6 punten

Yael van Dijk: 2 punten

Maaike Klamer: 2 punten

 

Alle meiden hebben geweldig hun best gedaan en een compliment aan Sabine van Toor en Myrthe Schmidt, die voor het eerst mee hebben gedaan in een U18-wedstrijd terwijl zij vorig jaar nog U14 gewend waren. Een trotse Coach kijkt terug op een goede wedstrijd waar iedereen zich van haar beste kant heeft laten zien en elkaar positief heeft gestimuleerd.

 

 

 

SponsorenLid worden?