Dames B.A.S. blijven met overwinning op Basketiers meedoen om plek 1 (tot en met 3...)

De competitie loopt al snel ten einde, nog drie wedstrijden en het seizoen zit erop. De dames van B.A.S. kunnen de competitie nog bovenaan eindigen, maar ook nog als vierde. Zo dicht zit het dit seizoen bij elkaar. Afgelopen weekeind de derde ontmoeting met Basketiers '71. Eerder een overwinning met vier punten, maar ook een nederlaag met vijf.

Volle bak bij B.A.S., met zijn 10'en. Basketiers daarentegen met een aantal ontbrekenden, tuurlijk wordt er dan al verstoppertje gespeeld en gemeld dat de sterkste speelsters thuis zijn gebleven. De twee meest scorende van Basketiers zijn er echter wel gewoon. De wedstrijd onderweg, Anne-Marie opent de score. Veel scores zien we nog niet, het tempo licht ook erg laag. Basketiers staat vanaf minuut één in een zone verdediging en zelf missen we na vier weken geen wedstrijden flink wat ritme. Halverwege het eerste kwart staat het dan 4-3, hierna neemt Basketiers een heel voorzichtige voorsprong, 8-9.
Het tweede kwart amper onderweg en al snel twee scores van Basketiers, het verschil is ineens vijf punten. Het is de laatste voorsprong van Basketiers zo blijkt achteraf. De dames van B.A.S. komen stevig uit de time-out en noteren een 9-0 run. 8 -13 is zo omgedraaid tot 17-13 en bij het ingaan van de rust 21- 15.

Puntje voor puntje komen we er wel, wedstrijd zelf vasthouden en vooral tempo het opvoeren. Tot aan het einde van het derde kwart is dit ook het geval, Basketiers heeft geen antwoord en het verschil is opgelopen tot vijftien punten. Pas wanneer er een paar bijzondere schoten vallen lijkt Basketiers de geest te krijgen. Een driepunter, een tweepunter en weer een driepunter van de center. Het einde van het derde kwart komt mooi op tijd, het ritme wordt gebroken, 38-31 de stand.
Een klein momentje maar meer is het niet, snel achter ons laten, aanscherpen en verder. Berdien noteert het 40e punt, Basketiers scoort en dan alleen nog maar B.A.S.. Basketiers lijkt er ook niet meer in te geloven, acht vrije-worpen worden op rij worden gemist. 40-33 wordt dan ook 49-33 bij het ingaan van de laatste twee minuten. Pas dan weer punten voor de gasten. Aan Monique uiteindelijk om de laatste score te noteren, een mooie driepunter doet 54-38 op het scorebord verschijnen.

Geen groots spektakel, wel netjes opgepakt en vrijwel de hele wedstrijd onder controle voor de dames van B.A.S.. Met de overwinning is afscheid genomen van Basketiers als mogelijke titelkandidaat. Trajanum staat er het beste voor, B.A.S. en Arnhem Eagles echter ook nog volop in de race.

De scores: Mette 15, Corien 14, Anne-Marie 12, Margreet 5, Monique 3, Anniek 2, Berdien 2, Lisette 1.

Zaterdag 5 april de laatste thuiswedstrijd. 20:30 uur komt Pluto uit Wageningen naar Het Koetshuis.

SponsorenLid worden?