Basketbaltoppers in de Bosbadhal

EMMELOORD - Een topwedstrijd aan het begin van het seizoen; het is inmiddels een traditie bij basketbalvereniging Ceres. Op zaterdag 13 september treffen eredivisieclub Landstede Zwolle en de ETB Wohnbau Basket uit Essen elkaar in de Bosbadhal. De wedstrijd begint om 19 uur en de entree is gratis. 
Ceres is apetrots dat er weer twee eliteteams aantreden in Emmeloord: “Het is al de derde keer op rij dat er een eredivisieploeg komt spelen tegen een Duits Pro A-team. Ieder jaar zit er veel publiek en is het een mooie promotie van de basketbalsport. En dankzij een aantal sponsors hoeven we geen entree te heffen.”
 
Amerikanen
Beide profploegen komen met vier Noord-Amerikanen naar de Bosbadhal. Landstede heeft publiekslieveling JT Tiller behouden. Joe Burton is een mastodont van 2.01 meter en 130 kilogram, een ‘native American’ (indiaan) die in Denemarken goed was voor gemiddeld 22 punten en 12 rebounds. Tyson Hinz was een topper in de Canadese collegecompetitie, waar hij de afgelopen seizoenen kampioen werd. De derde nieuwkomer is allrounder Grant Gibbs, die aanvoerder was van Creighton University en pas in de derde ronde van het prestigieuze NCAA-toernooi werd uitgeschakeld.
Ook de tegenstander uit Essen heeft haar Amerikaan guard (Chris Alexander) behouden. De Duitsers hebben een nieuwe center in de persoon van de 2.08 meter lange Brandon ‘BJ’ West. Op de guard-positie is naast Alexander een tweede Amerikaan gecontracteerd: Gary Johnson (31) speelt al jarenlang in Duitsland en wordt steevast bij de beste guards en verdedigers in de Pro A-league gekozen.
 
Pieperfestival
De topwedstrijd wordt voor het eerst gehouden tijdens het Pieperfestival. Ceres is daar blij mee: “Het Pieperfestival is een soort reünie. Er komen deze zaterdag honderden bezoekers naar Emmeloord en we verwachten dan ook extra veel publiek. In de uren na de middagfestiviteiten met z’n gratis patat en voor het slotfeest in de tent is er meestal weinig te doen. Een uitgelezen kans om te genieten van spectaculaire topsport.”
Naar goed Amerikaans gebruik wordt de basketbalwedstrijd gespeeld in een sfeer van dans en muziek. De muziek wordt verzorgd door dj Richard Lassche en tijdens de time-outs en pauzes zijn er optredens van danssportcentrum La DanZa uit Emmeloord.
 

SponsorenLid worden?