Close finish in Hengelo voor Mu18 in eerste wedstrijd 2014

Yes, eindelijk, we mogen weer. Daar waar een aantal teams een week eerder al na de kerst-nieuwjaar pauze weer mochten aantreden, was het voor de meisjes onder 18 nog even wachten. Op naar Hengelo voor de eerste wedstrijd van 2014, op naar waar we ruim 10 maanden geleden wederom kampioen werden! De eerste wedstrijd in september in Biddinghuizen werd al duidelijk gewonnen met 61-48, nu winnen en de tweede plek in de competitie kan bijna niet meer ontgaan.

Met een klein team reizen we af naar Hengelo, sléchts met zijn acht'en. Maaike keer 2 missen we. De wedstrijd vangt aan met Nicole, Lottte, Anniek, Lisette en Marieke. Twente Buzzards opent al vroeg de score, de eerste scores van B.A.S. volgen vanaf de vrije-worplijn, Nicole met de 2-1 en Anniek met de 2-2. Het zullen niet de laatste persoonlijke fouten van Twente Buzzards zijn, we weten dat zij normaal gesproken minimaal het dubbele maken (en gelukkig ook gefloten krijgen) als ons. Het eerste kwart vliegt redelijk voorbij, er zit tempo in, de meiden staan goed te werken. Het verschil kan alleen niet gemaakt worden, Twente Buzzards blijft aanhaken en daar waar we het verschil zouden kunnen maken zijn we te slordig in de passing. Na de 10-8 komt Twente Buzzards niet meer op voorsprong en komt er langzaam een 12-17 op het scorebord te staan. Helaas maken we in het slot nog een slordige persoonlijke fout en komt Twente Buzzards vanaf de vrije-worplijn op 16-19. Onze nieuwe last play kunnen we nog niet spelen, al wordt het ook erg lastig gemaakt door de 'omstandigheden'. Weer eens een wedstrijd zonder zichtbare tijdswaarneming en score...
Het tweede kwart dan, het onszelf makkelijker maken door minder passes in te leveren en vliegen met die handel. De boodschap wordt duidelijk ontvangen, 16-19 wordt na even knipperen met de ogen 18-26. Na de 22-30 halverwege valt het even stil en ook vanaf de vrije-worpen weten we ditmaal niet te profiteren. De score loopt uiteindelijk nog wel rustig op tot 24-39. Vreemd genoeg hebben wij in het gros van de wedstrijden de laatste aanval in elk kwart, ook nu weer. Ditmaal onze nieuwe last play uitvoerende, helaas nog niet soepel genoeg.

Prima wedstrijd tot nu toe, doorzetten en gebruik maken van de persoonlijke fouten regen bij Twente Buzzards. Helaas, ergens gaat op dat moment iets mis, we pakken nog wel de eerste score maar daarna valt het stil. De slordige passing uit het eerste kwart is weer terug en Twente Buzzards kan ditmaal hier iets beter gebruik van maken. De zestien punten voorsprong slinken dan ook rap en omdraaien lukt ons niet. Een minuut voor tijd is het verschil zelfs teruggelopen tot vijf! Een score plus bonus vrije-worp van Monique geeft een klein beetje lucht, 39-47.
Twente Buzzards heeft het gewoon even te pakken en wij niet. We werken er wel voor, maar het komt er simpelweg niet uit. Het vierde kwart laat dat ook duidelijk zien. Pas na drie minuten komen we tot scoren, ook hard nodig daar Twente Buzzards inmiddels is teruggekomen tot drie punten. Plots staan we er weer en via Monique, Anniek en Lotte wordt het verschil weer acht. Dan is het weer Twente Buzzards, zelf staan we ook tweemaal te slapen bij een balinname en zo is het verschil weer drie... Lisette dan vanaf de vrije-worp lijn, het verschil is weer vier. Twente Buzzards dan vanaf de vrije-worp lijn, verschil is weer drie. Monique dan maar met twee vrije-worpen en een sterke drive, verschil naar zeven. Twente Buzzards dan nog met een score inside, Lisette dan nog met een vrije-worp... Inmiddels is duidelijk dat wij wederom een laatste aanval krijgen, ditmaal vanuit de ons zo bekende time-out :-). Helaas lukt de drive naar de basket niet, hoewel niet meer nodig proberen we zelf het initiatief te houden en een actie eruit te slepen. Helaas... de score?
Het verslag is véél spannender dan onze eigen beleving op dat moment. We stonden aan de goede kant van de score. Maar met hoeveel en hoeveel tijd eigenlijk nog? Nou ja het moest goed zitten, en ja: 53-59 winst!

Volgende week komt De Snipers op bezoek in Biddinghuizen. Eerder dit seizoen werd na een moeizame eerste helft de wedstrijd nog wel duidelijk naar ons toegetrokken, 34-63. De wedstrijd a.s. zaterdag vangt aan om 16:30 uur.
Om alvast groots in de agenda te noteren... zaterdag 1-februari, 16:30 uur. In het Koetshuis komt dan Wyba op bezoek. Onze meiden gaan er vol voor om de nummer 1 wederom sterk tegenstand te bieden en wellicht zelfs de eerste nederlaag in twee seizoenen kado te doen. Hiervoor kunnen we extra steun wel erg goed gebruiken! Het wordt ook wel weer eens tijd dat onze zaal bommetje vol zit dus: zaterdag 1-februari 16:30 uur, be there!

De scores:
Monique 20, Anniek 18, Nicole 9, Lisette 8, Lotte 4.

SponsorenLid worden?