Ijzersterk Mu18 voorbij aan koploper Wyba!

De wedstrijdboekjes liggen in de zaal, de tenues hangen keurig op een rijtje in de kleedkamer en ook de hartslagmeters liggen keurig te wachten, de bananen en andere voeding wachten om genutigd te worden en de laptop staat klaar met beelden van de vorige wedstrijd... dan komen de meiden één voor één het Koetshuis binnen, de zenuwen zijn overduidelijk aanwezig, zenuwen omdat de nummer één staat te wachten maar toch ook omdat we weten dat we al tweemaal dichtbij waren... Zou het nu dan net wel lukken? Maakt de voorbereiding, het lekker aanwezige publiek in aantallen en volume, maar vooral ook onze inzet, teamspirit en trainingsarbeid nu net het positieve verschil?
Let's bring it on, de meisjes onder 18 van B.A.S. tegen koploper Wyba!

De wedstrijd vangen we aan met Anniek, Lisette, Lotte, Monique en Nicole. Vanaf minuut één is de spanning in de zaal voelbaar. De eerste aanval mislukt en Wyba pakt uiteindelijk de eerste score. Lotte maakt de gelijkmaker en weer komt Wyba op voorsprong. Zo gaat dat de eerste minuten door. Wel komen we in het eerste kwart op voorsprong na een score van Lisette (8-6). Helaas ook al snel weer de gelijkmaker en zelf missen we vervolgens vier vrije-worpen. De slotscore is voor Wyba. Duidelijk is dan ook dat de score deze wedstrijd niet hoog zal worden. B.A.S. speelt met een aangepaste verdedigingsvorm en is continu scherp, Wyba komt er aanvallend dan ook niet lekker uit. een goed voorbeeld is dan ook Maaike GK, verdedigend tegenover een vijf jaar oudere tegenstander welke eredivisie onder 16 ervaring heeft... geen probleem voor Maaike GK! Aan de andere kant hebben onze meiden al moeite genoeg om tegen het sterk spelende en veel ouderde Wyba tot goede aanvallende acties te komen. Opvallend, daar waar we in de eerdere twee wedstrijden vooral reboundend ondersneeuwden is daar nu totaal geen sprake van.
Twee punten verschil, prima. En hoewel dit dé wedstrijd is maakt ook nu iedereen minuten, al is er natuurlijk wel een duidelijk verschil onderling. Het tweede kwart onderweg en Monique noteert de 10-10. Helaas verzuimen we ook nu vanaf de vrije-worp lijn waardoor we kwa scores niet profiteren van de persoonlijke fouten van Wyba. De score gaat dan ook weer puntje voor puntje heen en weer. Wyba komt op 11-13 waarna even niets meer lukt voor dit team. Met een heerlijke score van Anniek wordt het verschil dan voor het eerst in de wedstrijd drie punten, 16-13. Het verschil loopt zelfs nog iets op en met 20-16 gaan we de laatste minuut in. Ook deze wedstrijd weer zijn de laatste plays voor ons, we proberen ons spelletje te spelen maar helaas net niet. Rust.

Vier punten verschil, netjes, al kan het nog alle kanten op. We zijn zelf scherp en komen weinig in de problemen. Het balverlies is beperkt en verdedigend staan we prima. Illustrerend is ook dat Wyba meermaals een 1 tegen 1 situatie niet durft uit te spelen.
De tweede helft dan. Wyba pakt wederom de openingsscore en ook nu laten we het helaas vanaf de vrije-worp lijn liggen, viermaal op rij missen we en Wyba blijft hierdoor op slechts één volgen. 22-21 wordt 24-23 en 28-26. Wel blijft nu continu de score positief voor onze meiden. De laatste play van het kwart ook nu weer voor ons. De drive van Monique lukt helaas niet maar balbezit houden we uitstekend en in een ultieme poging scoort Lotte een machtig mooie hookshot. 30-26!
Weer vier punten, net dat kleine beetje. Veel is het niet natuurlijk, twee scores en het is weer gelijk. Aan de andere kant, met een niet al te hoge score is vier punten héél veel waard. Het begin van het vierde kwart is wederom de eerste score voor Wyba. Vanaf de vrije-worplijn trekt Nicole de score echter weer naar vier, 32-28. Wanneer Anniek en vervolgens Nicole vanuit een sterke postmove het verschil zelfs naar zes brengen staan we er plots comfortabel voor. Bij Wyba groeit nu ook duidelijk de irritatie, daar bovenop komt een speelster welke het veld met vijf fouten verlaat. Ook lukt de press van Wyba niet, hij wordt geweldig gebroken via Lisette, precies uit het boekje, exact zoals we trainen. De press laat Wyba dan ook snel vieren. Helaas worden de zes punten wel gehalveerd, al is het vier minuten voor tijd ook gewoon weer zes verschil na een score van Lisette 40-34. De spanning blijft, het scoringspercentage is ook niet schokkend en beide teams pakken vooral verdedigingsrebounds waardoor tweede kansen er maar heel beperkt zijn. Wyba vlucht na de score van Lisette in hun derde en laatste time-out, bij B.A.S. nog drie time-outs over. Eenmaal weer op het veld zet Wyba haar zone verdediging neer. Geen verkeerde keuze, al zijn onze meiden erop voorbereid. Meerdere wedstrijden met een zone verdediging mogen ervaren, getraind en voor de wedstrijd de beelden van de zone-verdediging van Wyba bekeken. Het levert Wyba dan ook niet het gewenste resultaat op. Het moment - kwa score - komt twee minuten voor tijd. De score is nog ongewijzigd, Monique legt aan voor haar derde driepuntspoging deze wedstrijd... alleen het netje beweegt, de ring doet er niet toe, een heerlijke driepunter, 43-34! Even wordt score zelfs boven de tien punten getild door Nicole. Na een score en bonus vrije-worp van Wyba dan toch nog een time-out uit voorzorg bij B.A.S.. Het gaat ons niet gebeuren dat met nog 20 seconden op de klok door een press of iets minder scherpte we nog in de problemen komen. Het resultaat is daar en vanaf de vrije-worp lijn mag Nicole de wedstrijd afmaken. De tweede is raak, 46-37 toont het scorebord en Wyba dribbelt de laatste seconden uit...

Een geweldig resultaat, een mooie spannende wedstrijd, heerlijke acties en vooruitgang van onze meiden. Winst maar vooral heel veel aanknopingspunten om verder mee te kunnen. Top!
De competitie zal er verder helaas niet door veranderen. Wyba wordt normaal gesproken kampioen, B.A.S. keurig in het eerste seizoen bij de onder 18 tweede. Wellicht dat beide teams elkaar nog wel treffen tijdens de Rayonkampioenschappen in mei.
Op naar de slot van de competitie. Te beginnen aanstaande zaterdag, op naar Duiven. Zaterdag 15 februari spelen de meisjes onder 18 weer in het Koetshuis. Om 14:30 uur staat dan Orca's te wachten.

De scores:
Nicole 13, Anniek 11, Lotte 9, Monique 9, Lisette 4

SponsorenLid worden?