Laagvlieger Hanze Stars niet opgewassen tegen dames B.A.S.

Werden onze dames vorig seizoen al héél vroeg kampioen en waren de uitslagen regelmatig groot, dit seizoen is dat wel anders. De competitie is ongemeen spannend! Het verschil tussen de nummers één tot en met vijf: sléchts vier wedstrijdpunten. De komende weken voor de dames van B.A.S. belangrijke wedstrijden in de competitie, Arnhem Eagles (nummer 2) en Trajanum (nummer 1) komen in februari voorbij. Winst en je doet volop mee, verlies en je haakt af. Eerst afgelopen weekeind laagvlieger Hanze Stars, eerder werd al met 32 en 52 punten verschil gewonnen.

Het verschil zal ook ditmaal groot zijn, dat weten we van te voren. De boodschap dan ook hou de wedstrijd zelf in handen, blijf zelf de wedstrijd maken, scherp blijven en een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd. Mette, Margreet, Corien, Anne-Marie en Lisa starten de wedstrijd. De eerste score komt van Mette en de scores volgen rustig elkaar op. Dan weer een break, dan goed oog voor elkaar en een mooie pass welke wordt afgerond, dan weer een score uit de rebound. Halverwege het eerste kwart staat het al 10-2 en Margreet noteert met een driepunter de laatste score in het eerste kwart, 23-4.
Het tweede kwart is het beeld niet veel anders, vanuit de breaks en steals laat vooral Monique zich dit kwart goed zien met acht punten. De scheidsrechters mogen ook niet onvermeld blijven, duidelijk, gevoel voor de wedstrijd, goede calls maar vooral ook niet de wedstrijd plat fluiten, etc.. De score intussen, Hanze Start komt nog 'terug' tot 24-8 maar daarna is het eenrichtingsverkeer. Een 19-0 run zorgt voor een stand halverwege van 43-8.
Vasthouden en niet terugvallen. Makkelijker gezegd dan gedaan in zo'n wedstrijd maar toch. Tot halverwege het derde kwart verloopt alles als een copy van de eerste helft, al snel staat het 56-8. Daarna komt Hanze Stars eindelijk er iets meer uit, grotendeels hun eigen verdienste. Een paar verassende acties en leuke scores volgen. In vijf minuten tijd komt het team uit Zutphen dan ook tot vijf scores, meer als de voorgaande 25 minuten bij elkaar! Uiteraard blijven onze dames ook rustig de punten pakken. Lisette noteert vanaf de vrije-worp lijn de 65-18.
De laatste tien minuten veranderd er weinig. B.A.S. gaat rustig verder en af en toe komt Hanze Stars er lekker uit. De slotscore van de wedstrijd is voor Hanze Stars, 85-29 verschijnt op het scorebord.

Op naar de komende twee wedstrijden deze maand. Zaterdag 8-februari op naar Arnhem, zaterdag 15-februari thuis Trajanum. Tegen beide teams werd dit seizoen al een keer gewonnen en een keer verloren.

De scores:
Mette 17, Monique 13, Anne-Marie 11, Lisa 11, Margreet 11, Lisette 9, Anniek 7, Corien 6.

SponsorenLid worden?